Nem hjemmelavet islagkage – sådan gør du

Hindbær islagkage 14

En fantastisk skøn og nem hjemmelavet islagkage, som er både lækker og super fin.
Islagkagen består af en kagebund af en skøn brownie, samt et lag lækker hindbæris af kondenseret mælk. Herefter er den smurt op med et tyndt lag af flødeskum. De lyserøde “dutter” på toppen af kagen er også lavet af flødeskum, der er farvet.
Til sidst har jeg strøet en skøn tivolikrymmel fra DrOetker udover kagen.
Jeg elsker simpel hen den krymmel med alle de skønne farver, og jeg synes at den blev ret fin på denne kage.

Hindbær islagkage

Inden du går igang, skal du selvfølgelig beslutte hvad din islagkage skal bestå af. Her tænker jeg selvfølgelig kage og is. Du behøver ikke at bruge en kagebund i din islagkage, du kan sagtens “nøjes” med is. Det er helt op til dig.
Vælger du at bruge en kagebund, skal du bare være opmærksom på at jo tykkere den er, jo længere tid tager det for kagen at blive serveringsklar. Islagkagen kommer jo fra fryseren, så kagebunden er frossen når du tager den op. Får den ikke lang nok tid til at stå og blive lidt blød, kan man simpel hen ikke skære igennem den og den vil også være svær at spise.
Min anbefaling vil være ikke at lave bunden tykkere end 2-3 cm.
Jeg vil mene, at du kan bruge hvilken som helst kage, som du har lyst til, så bare find favoritten frem. Du kan også bruge flere bunde og bygge din islagkage op som en lagkage, det er kun fantasien der sætter grænserne.
Men du skal selvfølgelig holde dig inden for din forms højde, da det hele jo ellers vil flyde udover.
Det samme gælder med isen, brug din/dine favoritter, så kan det kun blive en succes.
Har du ikke mod på at gå igang med at lave isen selv, kan du sagtens købe den færdig. Lad den blive en smule blød og put den herefter i formen.

Nem hjemmelavet islagkage – Sådan gør du

Hindbær islagkage 17

Start dagen i forvejen med fx. at bage en lækker browniebund efter denne opskrift, jeg har brugt en fin rund silikoneform. Du kan købe et helt sæt silikoneforme her, i 3 forskellige størrelser. Du kan også bruge en springform som denne. Formen er 18 cm i diatmeter og 6,5 cm høj. Den tynde browniebund køler hurtigt af, så du kan også sagtens bage den om morgenen, den dag du skal servere din islagkage.

Hindbær islagkage 16

Når kagen er fuldstændig afkølet, lægger du den tilbage i formen, da islagkagen skal støbes i denne. Lav din ismasse og hæld den i formen, jeg har brugt hindbæris af kondenseret mælk. Ved at fylde formen helt op til kanten med ismasse, får du en skarp og lige top på den færdige islagkage.
Sæt din form i fryseren og lad den står minimum 8 timer, så skulle isen være helt frossen. Jeg laver gerne denne islagkage minimum 1 dag før, da jeg synes at isen her er mest lækker efter 1 døgn i fryseren. Bruger du en ismaskine behøver den ikke stå helt så lang tid.

Hindbær islagkage 5

Herover er den færdigstøbte islagkage bestående af en browniebund og hindbæris.
Kagen kan sagtens serveres som den er nu, jeg synes personligt at den er ret fin, sådan lidt rustik. Men du kan også pynte den med lidt flødeskum ved hjælp af en sprøjtepose og revet chokolade som herunder.

Hindbær islagkage 6 (1)

Vil du hellere kaste dig ud i fuld opsmøring, smører du et tyndt lag flødeskum udover hele kagen. Jeg havde arbejdet meget med min islagkage, så den var blevet temmelig blød til sidst. Jeg gav den et tyndt lag flødeskum og efter en tur i fryseren kunne jeg give den endnu et lag, så den blev fin, glat og skarp. Til det kan du fx. bruge en spartel som denne.

Hindbær islagkage

Jeg farvede lidt flødeskum, som jeg puttede i en sprøjtepose og lavede små dutter rundt i kanten med en tyl som denne, og strøede til sidst med lidt krymmel.
Herefter satte jeg den tilbage i fryseren et par timer, så den kunne blive helt hård igen.
Så fik den lidt film udover sig, og så tilbage i fryseren til den skal spises.
Du kan sagtens vente med at pynte den til lige inden servering, hvis du hellere vil det. Men du kan også sagtens gøre den helt klar, så du bare skal tage den ud af fryseren 10-15 minutter før servering.

Med hensyn til holdbarhed af islagkagen er det jo sådan med is, at jo flere gange det bliver taget ud af fryseren og sat en smule optøet ind igen, vil der opstå iskrystaller. Iskrystaller er det vi helst ikke vil have i vores is, så det skal man prøve at begrænse.
Men jeg ville personligt ikke være bange for at have denne islagkage i fryseren i et par uger. Den kan muligvis godt klare længere, men hjemmelavet is er bare bedst, når det er frisklavet.
Jeg vil tro at der er kage her til ca. 6-8 pers., men det kommer jo helt an på hvem der skal spise den, og hvor glade de er for is.

Hindbær islagkage 1

Slå dig løs med forskellige slags is, farvet bunde og andre farver flødeskum og krymmel. Tilsæt andre spændende lækkerier som fx knuste kiks til dine islagkager, kun fantasien sætter grænserne.

Spørg endelig løs, jeg skal prøve at svare hvis jeg kan:)


Print Friendly
2 Comments

2 Comments on Nem hjemmelavet islagkage – sådan gør du

 1. Camilla
  20. juni 2016 at 5:25 pm (10 måneder ago)

  Hej

  Ved du om man kan bruge andre former for frosting til islagkager? Er kommet til at love min datter en Frost islagkage til hendes fødselsdag og har et eller andet indre billede af en islagkage opsmurt i “skinnende” hvid frosting (a’la din skumfidusfrosting) som et snelandskab (altså ikke smurt helt glat og tyndt)

  Mvh Camilla

  Svar
  • Annette
   17. juli 2016 at 5:11 pm (9 måneder ago)

   Hej Camilla
   Lige først tænkte jeg ganache, altså chokolade og fløde. Men det er jo ikke helt hvidt og om man kan opnå den samme effekt som marengs ved jeg ikke rigtigt. Jeg ved ikke hvordan marengs opfører sig i fryseren, men alternativt kan du jo bare smøre kagen ind i marengs lige inden den skal serveres:). Det lyder i øvrigt som et meget spændende projekt:)

   Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *