Hjemmelavet is af kondenseret mælk

Jeg elsker is og når jeg skal være usund, hvilket jeg prøver ikke at være alt for ofte;), så spiser jeg is. Men det skal være god is, is som virkelig har en intens smag i sig.
Jeg er ret vild med, at jeg nu har fundet en nem og lækker opskrift på is, hvor jeg kan tilføje lige det, jeg har lyst til.
Grundopskriften på vaniljeisen har jeg fra Nestlé dåserne med kondenseret mælk, jeg har dog lavet lidt om på fremgangsmåden.

Sommeren 2014 lavede jeg hjemmelavede ispinde efter samme opskrift fra Nestlé, og det var ret lækkert. Men af en eller anden grund, har jeg ikke fået lavet det siden.
For nylig fik jeg så lyst til at kaste mig ud i det igen og prøve forskellige smagsvarianter af, så det har jeg gjort.
Jeg er slet ikke færdig, og jeg har mange flere ideer. Men lige nu vil jeg godt give jer opskrifterne på de varianter, som jeg har fået lavet indtil videre.
Hvis I ikke selv har prøvet at lave is af kondenseret mælk og flødeskum, så kan jeg varmt anbefale jer at prøve det af.
Via linket på vaniljeisen, som egentlig er grundopskriften for alle opskrifterne, finder du en billedeguide over fremgangsmåden.

De 4 forskellige varianter på billedet herover er: Øverst til venstre en lækker kirsebæris med mørk hakket chokolade. Ved siden af en lækker og simpel vaniljeis, og nedenunder den en lækker chokoladeis af mørk chokolade og ved siden af den en mint og chokoladeis, man kan også kalde den en after eight is.
Udover varianterne på billedet har jeg også lavet en skøn jordbæris.
Jeg vil godt tilføje at det lækre ved disse is er at de ikke krystalliserer, selvom de fryses langsomt ned. 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

2 comments on “Hjemmelavet is”

  1. Jeg har lavet kirsebærisen med 500 g kirsebærsovs, men kunne godt tænke mig endnu mere kirsebærsmag. Kan man tilsætte mere eller har du nogle forslag?

    • Hej Sabine
      Hmm det var et godt spørgsmål og det må nok komme an på en prøve om du kan tilsætte mere uden at det giver den færdige is en anden konsistens. Alternativt kunne du tilsætte kirsebær essens sammen med sovsen:).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *