Vaniljebunde
Lækre cake boss sponge vaniljebunde.

Jeg har fundet en ny opskrift på lagkagebunde som jeg udelukkende bruger herhjemme nu. Den er nem og lækker, og så er den mere fast end de andre opskrifter jeg har brugt. Jeg er blevet temmelig træt af lagkagebunde der knækker når jeg skal balancere dem over på kagen. Men den her er bare super. Opskriften har jeg fundet her hos simplycupncakes. Der bliver skrevet at kagen er meget sød og at man sagtens kan skære lidt af sukkeret. Så derfor har jeg kun brugt 300 g sukker, men jeg synes at opskriften fungere fint alligevel.

4 æg
300 g sukker
1 tsk. vanilje essens/ekstrakt/aroma
1,5 dl sødmælk
60 g smør (flydende smør kan også bruges)
250 mel
2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. salt.

Sørg for at alle ingredienser har stuetemperatur.

Pisk æggene med din kagespade til røremaskinen i 4 minutter på høj volumen. Har du en håndholdt bruger du bare piskeriset.
Tilsæt sukker og pisk igen i 4-5 minutter til det er let og luftigt. Tilsæt vaniljen og pisk på den laveste volumen indtil den er indarbejdet i dejen.
Bland de tørre ingredienser i en seperat skål. Hæld skiftevis melblanding, mælk og smør i sukker/æg massen og pisk kun til det lige er indarbejdet i dejen.

Kagen bages ved 160 grader uden varmluft i ca. 40 min. Bagetiden afhænger jo helt af formen og portionens størrelse.

Jeg brugte den her opskrift som den var til en firkantet form på 25×25 cm, og jeg kunne lige få 2 bunde ud af det. Jeg skulle ikke bruge mere da jeg altid har en mudcake bund nederst i mine kager. Men jeg syntes faktisk at bundene var lige tynde nok og vil lave dobbelt portion næste gang jeg skal lave samme størrelse (til 3 bunde ellers kun 1 1/2 til 2 bunde). Men jeg er altså også meget til høje kager og derfor også tykke bunde;).

Jeg er ikke selv super til at eksprimentere med opskrifter, men tænker at man kan erstatte noget af melet med kakao pulver for at få kakao bunde ud af det.

Til en rund form på 25 cm i diameter giver denne portion gange 1 1/2, 3 bunde på ca. 1 cm.


Print Friendly, PDF & Email
45 Comments

45 comments on “Cake Boss sponge – lagkagebunde”

 1. Dejligt at kunne finde en af cake boss’ opskrifter på din fantastiske side! Men du skriver at kagen skal bages ved 160 grader Uden varmluft? vil det sige den “normale standard varme” (altså varme fra top og bund) eller..?
  knus Katrine 🙂

 2. Hej Katrine
  Den er altså også super god:). Ja det er lige præcis det det er. Jeg får tit spørgsmål ang varmluft, derfor skriver jeg nu sådan i mine opskrifter:)

 3. Hej Annette. Jeg vil gerne prøve at lave en kage, med forskellig farve bunde. Ved ud om man kan dele bundene op og farve hver del af dejen? Jeg er mest bekymret i forhold til hvor lang tid de skal have, når det ikke er én stor samlet bund?

  Mvh Sarah

 4. Hej Sarah
  Det kan du sagtens:) det lyder spændende. Det vil jeg også kaste mig ud i en dag. Med hensyn til bagningen er det bare at holde øje og tjekke med en tandstik. Jeg ville tjekke efter 10-15 minutter:)

 5. Det kommer an på hvor tyk din bund skal være. Jeg har lavet den i en 25×25 form og fik 2 meget tynde bunde ud af det. Jeg tror måske jeg ville lave 1 1/2 portion:)

 6. Hej 🙂
  Jeg skal bage en kage, og jeg skal bruge 3 vanilje bunde. Jeg bager kagen i en firkantet form på bradepandestørelse, er der nok dej til det, i denne opskrift??:-)
  2) Hvornår tænker du at jeg skal bage kagen når jeg skal bruge kagen d.24 november

  • Hejsa
   Nej det tror jeg ikke. Hvis du kigger oppe i opskriften har jeg givet eksempler på de størrelser forme jeg har brugt. Jeg ville sammenligne størrelserne med den form du skal bruge. Mit bud er at du i hvert fald skal lave dobbelt portion måske mere. Du kan faktisk bage den når du vil og smide den i fryseren. Det er så rart at have det gjort. Så tager du dem bare op den dag du skal fylde kagen:)

 7. Hej Annette
  hvilken fyld ville du bruge til disse lagkage bunde?
  jeg står og skal lave en fødselsdags kage og vil enormt gerne ha noget hjælp til hvilken fyld jeg skal bruge, altså hvad der bliver bedst? og om du måske også kan anbefale nogen bær man kan komme i?:)

  • Hejsa
   Jamen mine favoritter er hindbær mousse med hvid chokolade sammen med en chokolade creme af noget lækker chokolade. Det kan være mørk, lys, toblerone eller måske skildpadder:). Det er lidt smag og behag. Jeg bruger hindbær til min mousse, og den er super lækker med friske hindbær ovenpå moussen. Så det vil jeg gerne anbefale. Men det skal være de friske. Bruger du frosne som ikke skal varmebehandles skal du nemlig koge dem lidt først for at undgå bakterier. Det er ikke helt det samme med kogte hindbær ;). Det fyld jeg nævner kan du finde i fanen op øverst hvor der står opskrifter kagefyld:)

 8. Tror du at man kan lave to af disse bunde, og så den nederste bund er noget marengs? Har tænkt mig at bruge hindbærfyld og vaniljecreme som fyld.

  • Hej Cathrine
   Det lyder lækkert med en bund af marengs:). Det har jeg også selv overvejet at få prøvet:). Og dine ideer til fyld lyder også lækkert:)

 9. Hej – jeg har lige prøvet at bage denne bund – enkelt portion, lavet lige efter din beskrivelse – sat i springform i ovnen i 40 minutter v 160 grader i gennemvarm alm ovn.
  Kagen falder sammen på midten til sidst – hvad går galt for mig?

 10. Hej Annette tror du man ville kunne tilsætte hvid chokolade til den her opskrift uden at skulle ændre på mængden af de andre ingredienser?

  • Hejsa:)
   Det må nok komme an på dn prøve, for det har jeg ingen anelse om. Ellers fin en kagedej med hvid chokolade i, og lav bunde af den. Der findes en hvid mudcake ved jeg, det må være løsningen:)

 11. Hey igen, Louise her ^^
  Jeg tænkte, om man ville kunne bruge denne vanilje bund opskrift, og så komme bailey frostingen imellem, med nogle friske jordbær? 😀 Elsker selv at bage, men er ikke ligefrem den bedste til det, så ville spørge om din mening ^^

  • Hvad skal man gøre, hvis man har givet tiden og varmen der står der, men at dejen så ikke har bagt det helt store :/

  • Så må du give den noget mere. Brug evt en bagepind eller lign., så du kan teste undervejs. Synes du kagen begynder at blive meget mørk, sætter du sølvpapir over. Så bager den stadig, men bliver ikke brændt;)

 12. Ville man kunne komme mandelessens i disse bunde? Den kage jeg vil lave skal kun være med hylleblomst creme inden i og vil så godt at bundene har lidt smag. Men er ikke den store mesterbager og er i tvivl om det vil blive godt.

  • Ja Linda det kan du sagtens:). Det er jo det fantastiske med essenser, du kan tilsætte lige den smag du har lyst til, til det bagværk du synes:). Og jo mandel og hyldeblomst kan vel godt gå sammen:), det er jo en smagssag:)

 13. Hej. Lyder som en lækker kage 🙂 jef skal bage den i en form på 20×30, hvor høj vil du tro den bliver? Jef skal nemlig bruge 3 bunde som gerne skulle blive 1,5-2 cm og så skal jeg kunne få en kage der er 7 cm i højden i samme form. Håber du kan hjælpe 🙂

  • Puha Didde:), det var et rigtig godt spørgsmål. Umiddelbart ville jeg nok prøve med en portion x 3. Det giver muligvis tykkere bunde end du ønsker, men hellere at du kan skære af end at der er for lidt;)

  • Hej. Jeg har lige bagt lagkagebundene, men skal først lægge kagen sammen i aften. Hvordan opbevarer jeg dem bedst uden de bliver tørre? Skal jeg skære dem ud nu eller vente til jeg skal bruge dem?
   Tak for en super god blog 🙂
   Hilsen Pia…

  • Hej Pia:)
   Hvis du først skal bruge kagen i aften ville jeg pakke den i noget film når den er afkølet. Eller en stor frysepose hvis du har sådan en. Jeg ville vente med at skære den i flere bunde til lige inden du skal bruge dem:)

 14. Hej Annette

  Jeg har efterhånden bagt disse bunde en del gange og er rigtig glad for opskriften. Dog synes jeg at den er meget sød, selvom du skriver at du allerede har reduceret sukkeret. Jeg tænker bare om man kan skære endnu mere ned på sukkeret eller om du tror der går noget galt så? Måske man kan erstatte sukkeret med noget andet?

  – Louise

  • Hej Louise
   Jeg beklager at jeg først ser dit spørgsmål nu, men jeg har været travlt optaget af min datters 2 års fødselsdags fest som vi har holdt idag;).
   Jeg tænker at du sagtens kan skære ned i sukker mængden, men om det så skal erstattes med noget andet ved jeg ikke helt. Jeg ville personligt prøve mig frem, altså bruge mindre sukker, uden at tilsætte nogen form for erstatning, og så se hvad der sker.:)

   • Hej Annette

    Det går nok, havde heller ikke regnet med, at du sidder klar ved tasterne 24/7 😉 og tillykke med din datter 🙂

    Jeg prøver mig frem med lidt mindre sukker så 🙂

 15. Hej Annette. Jeg vil bare sige tak for din spændende blog, hvor jeg har hentet masser af inspiration og god vejledning. Jeg har netop lavet min første ‘fancy’ lagkage med cakeboss sponge bunde, hindbær skum og chokolade ganache fyld, med siderne smurt i smørcreme med pistacienødder og hvidchokolade ganache på toppen. Det blev beundret meget og smagte virkelig godt! Dine forslag til tidsplanen var en stor hjælp! Glæder mig til at prøve dine andre opskrifter!

  • Hej Katsia
   Tusind tak for din feedback. Det er så skønt at høre når mine opskrifter også giver andre succes:)

 16. Øv øv øv bagte 1 1/2 portion og kom i 28 cm springform. Den bliver ikke færdig i midten, og er brun som i alt for brun

  • Hej Mette
   Åhh hvor øv, det er ellers en stor form med en stor overflade. Hvis der er meget dej i, altså så kagen er ret høj, så kan der opstå de dumme problemer med at kagen ikke gennembages. Det du kan gøre (inden kagen bliver alt for mørk) er at sætte sølvpapir henover. Så bliver kagen bagt uden at blive mørk. Men et andet alternativ må være at bage bundene enkeltvis.

 17. Hej Anette, tak for verdens bedste kage-inspiration 🙂 Har du et godt fif til at dele kagen i 3 bunde? Det går altid godt når jeg skal dele i 2, men når jeg skal bruge 3 går det altid lidt galt…. De bliver hvertfald ikke lige tykke.

  • Hej Laura
   Jeg gør faktisk bare det at jeg skærer med kniven i kanten hele vejen rundt, bare sådan en halv cm ind i kagen. Bagefter skærer jeg så igennem. Men jeg får altså også skæve bunden. Jeg har hørt at sytråd skulle kunne gøre det. Altså lav en kant som mig, men så vikler du sytråd hele vejen rundt i “rillen” og hiver. Så skulle du få fine lige bunde. Jeg har dog ikke selv prøvet det endnu:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *